Dagindeling

Uur Activiteit Dwanggedachten
07.00 uur Opstaan Heb ik nu echt gedroomd dat:
- ik iemand vermoord heb?
- ik mijn dochter van de trap geduwd heb?
- ik seks met iemand van hetzelfde geslacht had en mij daar goed kon in vinden?
- ...

Het zal toch niet waar zijn? Het feit dat ik zo'n droom heb, wil toch niet zeggen dat ik echt zo ben? Dat kan niet. Dat kan echt niet.
Douche - Ik heb helemaal geen zin om zo te leven. Op die manier hoeft het voor mij echt niet en straks moet ik naar buiten. Dan kom ik tussen mensen en situaties die het alleen maar erger maken.
07.40 uur Ontbijt - Krant lezen of toch maar niet. Stel dat ik iets zie of lees waardoor die gedachten of impulsen terug toenemen.
08.40 uur Werkmoment - Ik ben al tot hier geraakt. Nu hopen dat ik straks niet te veel in de buurt kom van mensen en situaties die het allemaal erger maken. Best niet te veel rond kijken. Niet te veel oogcontact zoeken. Nu gaat het best goed. Maar dat kan snel over zijn.
10.15 uur Pauze - Het komt weer op. Ik voel het en ik kan er niets tegen doen. Het is sterker dan mezelf. Ik voel vreemde gewaarwordingen en die wil ik niet. Niet kijken, blik afwenden van de moeilijke situatie. Wat is er toch aan de hand met mij? Zo'n gewaarwordingen heeft een normaal mens toch niet?
10.30 uur Werkmoment - Er is iets mis. Er is echt iets mis in mijn hoofd. 't Is toch niet normaal dat ik de drang voel om mensen neer te steken? 't Is toch niet normaal dat ik de drang voel om iedereen aan te raken en te denken dat ik mezelf niet onder controle kan houden? Het put uit. Het put zo uit om daar tegen te vechten. Moet ik daar tegen vechten? Misschien ben ik gewoon een moordenaar.
12.00 uur Middagpauze - Ik verdraag het niet. Al die mensen in mijn buurt. Al die situaties waarbij ik het gevoel heb dat ik mezelf niet onder controle kan houden. Ik ben er bijna zeker van dat ik iemand ga aanraken of plots zou kunnen kussen. Dat ik de eerste de beste persoon ga vermoorden die in mijn buurt kom. Hou alsjeblieft die messen uit mijn buurt. Ik ben er bijna zeker van dat ik hier ga moeten overgeven. Het voelt zo verschrikkelijk echt.
12.30 uur Werkmoment - Zelfs wanneer er niets in de buurt is dat onmiddellijk aan mijn angst gelinkt is, ervaar ik vreemde dingen in mijn lichaam en mijn hoofd. Er zitten echt wel een aantal foute aansluitingen in mijn hoofd. Na al die tijd wil ik rust. Alleen maar rust. 1 dag waarop ik al die vreemde dingen niet voel of denk, 1 dag.
16.30 uur Einde werkmoment - Even afzonderen. Even naar het toilet gaan. Even in de spiegel kijken en terug contact met mezelf proberen te krijgen. Ik weet als ik in de spiegel kijk dat ik zo niet ben. Wat het ook is. Wat ik ook denk of wat er ook in mij gaande is. Dat ben ik niet.
18.00 uur Avondeten - Ik hoor een ganse dag stemmen: "Moordenaar, Je hebt iemand dood gereden, Homo, Ik ga overgeven, ..." Een ganse dag en het stopt niet. Ik haat die zinnen. Ik haat die woorden en krijg ze maar niet uit mijn hoofd. "Nee, ik ben dat niet. Nee, ik ga dat niet doen" roep ik terug. Maar het helpt niet.
20.00 uur Ontspanning - Alleen en rust. Weg van de wereld die al die vreemde impulsen en gedachten naar boven brengt. Beetje TV kijken maar opletten met de programma's die ik bekijk. Proberen datgene te vermijden dat al die vreemde impulsen aanwakkert.
22.30 uur Lichten uit - Slapen, eindelijk slapen. Als het meezit droom ik vannacht rustig. De nachten zijn de enigste momenten waarbij ik aan de dwang kan ontsnappen. De enigste momenten van rust en als ik dan goed slaap, kan ik morgen het eerste half uur van de dag toch ontspannen beginnen.